Využití analýzy přežití pro modelování délky trvání závažných onemocnění - Matěnová, Eliška (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá využitím analýzy přežití pro modelování délky trvání závažných onemocnění. Nejprve probírá úvod do problematiky životního pojištění a připojištění závažných onemocnění. Dále definuje funkci přežití a metody analýzy přežití. Získané poznatky jsou aplikovány na souboru dat a výsledky jednotlivých metod jsou vhodně interpretovány s ohledem na jejich možné využití v pojišťovnictví.
Utilization of Survival Analysis to Model the Duration of Critical Illness
Keywords: závažné onemocnění; analýza přežití; funkce přežití; Kaplan - Meierova metoda; Coxův model proporcionálních rizik; severe diseases; survival analysis; survival function; Kaplan-Meier estimate; Cox regresion model