Syndrom vyhoření u perioperačních sester - Řeháková, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
Syndrom vyhoření je stav, při kterém dochází ke ztrátě zájmu o svou profesi. Nejčastější výskyt syndromu je u pomáhajících profesí, zejména u zdravotních sester. Tato diplomová práce se zabývá sálovými sestrami, které pracují nebo pracovaly na operačních sálech. Teoretická část práce obsahuje popis a výskyt syndromu vyhoření obecně i ve zdravotnictví. Cílem průzkumu v praktické části je zjistit faktory vzniku syndromu vyhoření, zjistit intenzitu syndromu vyhoření pomocí dotazníků a vytvořit komparace vybraných dat týkajících se syndromu vyhoření u perioperačních sester.
Burnout syndrome in perioperative nurses
Keywords: syndrom vyhoření; sálové sestry; nadšení; zátěž; problematika; zvládání stresu; vyčerpání; burnout syndrome; hall nurses; enthusiasm; workload; problems; stress management; exhaustion