Vliv technického stavu nákladních automobilů na vznik dopravních nehod - Navrátil, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vlivu technického stavu nákladních vozidel na vznik dopravních nehod. Konkrétně jsou zde analyzovány a porovnány příčiny vzniku nehod těchto vozidel a možné způsoby jejich odstranění. Součástí je i návrh možného řešení a nápravných opatření ke snížení počtu nehod.
The influence of technical conditions automotive truck on traffic accident
Keywords: nákladní automobily; technické závady; Dopravní nehody; technický stav; Nehodovost; bezpečnost; automotive trucks; technical trouble; traffic accidents; technical conditions; accident frequency; safety