Monitoring vod v oblasti povodí Labe - Král, Jakub (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá problematikou monitoroání jakosti vod v rámci Povodí Labe. V první kapitole jsou uvedeny všeobecné informace o řece labi a o státním podniku Povodí Labe. Další část práce se zabývá právní úpravou monitoringu, požadavky legislativy ČR a Evropské unie,. V následující části je obecně popsán samotný monitoring jakosti vod, jeho vývoj a členění. Poslední část je zaměřena na financování monitoringu, obsahuje analýzy nákladů a výdajů na monitoring a jejich porovnání s rozpočtem Povodí Labe.
Water monitoring in Elbe basin
Keywords: Povodí Labe; hydrosféra; monitoring; jakost vody