Analýza hospodaření podniku Dentalex, spol. s r.o. - Karlas, Aleš (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Dentalex, spol. s r.o.. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy z oblasti hospodaření podniku a charaktrizována finanční analýza. V analytické části je provedena finanční analýza dané společnosti za období 2001 – 2007. Na základě výsledků finanční analýzy je vyhodnoceno hospodaření podniku a jsou navržena doporučení pro zlepšení.
Analysis of economy of Dentalex Ltd.
Keywords: company economy; financial analyses; liquidity; insolvency; profitability; activity; hospodaření podniku; finanční analýzy; likvidita; Zadluženost; rentabilita; aktivita