Modelování business dat pro rozvoj společnosti Balíkovna - Asníková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce pojednává o možnostech práce s reálnými daty v souladu s metodikou CRISP-DM. Na základě dat poskytnutých společností Balíkovna jsou prezentovány praktické ukázky technik vizualizace dat, postupů prediktivního modelování zaměřených na odhad poptávky a také podrobných analýz prostorové dostupnosti výdejních míst s využitím veřejně dostupných geografických dat.
Modeling business data for the development of the Balíkovna company
Keywords: Balíkovna; CRISP-DM; prostorová analýza; datová vizualizace; prediktivní modelování; business intelligence; Balíkovna; CRISP-DM; spatial analysis; data visualization; predictive modeling; business intelligence