Postavení Úřadu průmyslového vlastnictví v řízení o ochranných známkách - Tomášová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce pojednává o Úřadu průmyslového vlastnictví a jeho pravomoci a působnosti v oblasti průmyslových práv, zejména v oblasti ochranných známek. Cílem práce je vymezit Úřad průmyslového vlastnictví jako ústřední správní orgán v oblasti ochrany práv z průmyslového vlastnictví. Práce se zaměřuje na postavení Úřadu průmyslového vlastnictví v řízení o ochranných známkách. Začátek práce stručně vymezuje ostatní průmyslová práva, dále už je větší pozornost věnována ochranné známce. Práce dále zahrnuje popis současného postavení Úřadu ve statní správě a jeho historického vývoje. Závěrečnou kapitolu tvoří rozbor databáze spravovanou Úřadem, konkrétně zasazení jedné ochranné známky z databáze do historického kontextu známkového práva a komparace databáze Úřadu s registrem ochranných známek Úřadu průmyslového vlastnictví Slovenské republiky.
The position of the Industrial Property Office in trademark proceedings
Keywords: ochranná známka; Úřad průmyslového vlastnictví; vlastník ochranné známky; práva z ochranné známky; databáze ochranných známek; trademark; Office of Industrial Property; trademark owner; trademark rights; trademark database