Nástroje státní správy v oblasti boje proti nezaměstnanosti - Fialová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Tématem práce je komplexní zpracování možností státní správy v oblasti zaměstnanosti. Práce se věnuje především pravomocem, možnostmi a činnostmi nově centralizovaného úřadu práce a činností jeho konkrétního pracoviště. Cílem je analyzovat nástroje státní správy v boji proti nezaměstnanosti z hlediska vhodnosti a účelnosti, především na příkladu konkrétního pracoviště úřadu práce.
Instruments of national administration in the fight against unemployment
Keywords: veřejná správa; státní správa; státní politika zaměstnanosti; aktivní politika zaměstnanosti; úřady práce ČR; public administration; civil service; state employment policy; active employment policy; job centres in the Czech republic