Využití technik sociologického výzkumu v obchodní praxi - Adamičková, Blanka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá sociologickým výzkumem a využitím jeho technik v obchodní praxi. Využití jedné z technik, a to techniky dotazování, je prezentováno na konkrétním výzkumu, který provedla autorka v nakladatelství odborné literatury. Teoretická část obsahuje krátká pojednání z teorie sociologického výzkumu, historie a jeho využití v praxi, dále jsou zmíněna etická hlediska výzkumu a výzkumné agentury v ČR. Více se práce zabývá jednotlivými technikami sociologického výzkumu, jejich využitím v marketingové praxi, výhodami a nevýhodami pro toto použití. V praktické části autorka představuje cíle výzkumu, jeho průběh a výsledky.
Techniques of sociology research and their use in business practice
Keywords: questionnaire solution; marketing researches; sociological researches; sociological researches; bookstores; publishers; dotazníková šetření; marketingové výzkumy; sociologické výzkumy; knihkupectví; nakladatelství