Stanovení kapsaicinu v paprice - Klimánková, Bohumila (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce je věnována stanovením kapsaicinu a dihydrokapsaicinu v potravinářské paprice. Ke stanovení analytů bylo použito kapalinové chromatografie s UV, ELSD a elektrochemickou detekcí.
Determination of capsaicin in red pepper
Keywords: kapsaicin; Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; paprika