Domovní čistírny odpadních vod - Nováková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá problematikou mechanicko-biologických čistíren odpadních vod pocházejících z malých zdrojů znečištění, jako jsou rodinné domy, rekreační objekty apod. Teoretická část je věnována legislativnímu rámci těchto vodních děl a moderním technologiím, jež jsou dostupné na našem trhu. Praktická část této práce zahrnuje testování účinnosti modelu domovní čistírny odpadních vod umístěné na pozemku Fakulty chemicko-technologické Univerzity Pardubice.
Domestic wastewater treatment plant
Keywords: odpadní voda; legislativa; technologie; anaerobní čištění; aerobní čištění; kal; wastewater; legislation; technology; anaerobic wastewater treatment; aerobic wastewater treatment; sludge