Optimalizace traťového úseku Kladno - Rakovník, Lužná u Rakovníka - Žatec - Gahai, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zaměřuje na důležitou trať Kladno - Rakovník a odbočnou trať Lužná u Rakovníka - Žatec. Obě tratě jsou v současné době ve velkém provozním útlumu a špatném technickém stavu. Cílem práce je návrh modernizace uvedených tratí s důrazem na snížení současných vysokých provozních nákladů a zvýšení bezpečnosti a plynulosti vlakové dopravy. Součástí návrhu je také optimalizace provozu.
Optimalization of railway track Kladno - Rakovník, Lužná u Rakovníka - Žatec
Keywords: železniční dopravy; modernizace; provozní náklady; dálkové řízení; railway transports; modernization; operating costs; long-distance track control