Rozšíření výroby a jeho ekonomické zhodnocení - Šubrt, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce má za cíl poskytnout základ pro finální rozhodnutí o přijetí či nepřijetí definovaného investičního záměru podniku XY, který podniká v nábytkářském sektoru. Smyslem investice je rozšíření výrobních kapacit prostřednictvím výstavby nové haly a nákupu technologického zařízení. Teoretická část vymezuje pojmy související s investováním, definuje proces přípravy a realizace projektů, dále formuluje stanovení podkladů dané investice a metody hodnocení investice. V praktické části jsou aplikovány vymezené poznatky související s problematikou hodnocení investic. Poslední kapitola poskytuje celkové zhodnocení investice.
Expansion of production and its economic evaluation
Keywords: investice; investiční rozhodování; peněžní příjmy; peněžní toky; statické metody; dynamické metody; hodnocení investice; kapitálové výdaje; investiční výdaje; diskontní sazba; čistá současná hodnota; investment; investment decision; cash receipts; cash flows; static methods; dynamic methods; investment evaluation; capital expenses; investment expenses; discount rate; net present value