Současná reforma veřejné správy v kontextu vývoje od roku 1918 - Paprskářová, Petra (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá současnou reformou veřejné správy v kontextu s jejím historickým vývojem od roku 1918. První část práce se zabývá charakteristikou veřejné správy, jejími pravomocemi, působností a orgány. Druhá část práce se rozsáhleji zabývá historickým vývojem jednotlivých etap veřejné správy. V poslední kapitole se práce zabývá současnou reformou veřejné správy a jejím porovnáním s historickým vývojem veřejné správy.
The current reform of public administration in the context of developments since 1918
Keywords: historie; reformy; národní výbory; Státní správa; samospráva; období okupace; kraje; obce; okresy; veřejná správa; Public Administration; history; reforms; national committees; Government; Local government; period of occupation; regions; municipalities; districts