Satelitní snímky při monitoringu změn vegetačního pokryvu ve vybrané části CHKO Žďárské vrchy - Jakubcová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá využitím satelitních snímků při monitoringu změn vegetačního pokryvu v okolí Devíti skal v CHKO Žďárské vrchy. Obsahem je analýza satelitních snímků vybraných časových horizontů. Práce obsahuje zpracování obrazových dat vybraného území, detekci a interpretaci změn.
Satellite images in monitoring of changes vegetation cover in selected parts of the Protected Landscape Area Žďárské vrchy
Keywords: dálkový průzkum Země; digitální zpracování obrazu; letecké snímky; družicové snímky; neřízená klasifikace; remote sensing; digital image processing; aerial photos; satellite images; unsupervised classification