Posouzení vlivu zavedení systematického jízdního řádu na kapacitu dopravní cesty trati České Budějovice - České Velenice - Sekyra, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá možností aplikace systematického jízdního řádu na výhledový rozsah dopravy na trati České Budějovice - České Velenice a posouzením interakce stávajícího rozsahu dopravní infrastruktury a dopravního provozu. V analytické části je nastíněn historický vývoj a současný stav trati České Budějovice - České Velenice a používané metody výpočtu kapacity. V teoretické části se práce zabývá dopravním modelováním a simulací. V další části jsou nalezena slabá místa v dopravní infrastruktuře dotčené trati z hlediska kapacity dopravní cesty a navržena opatření vedoucí k jejich odstranění. V závěrečné kapitole je zhodnocen dopad navržených změn.
Appreciation of influence of systematic timetable implementation on capacity of railroad line České Budějovice - České Velenice
Keywords: jízdní řády; kapacity; propustnosti; modelování; simulace; OpenTrack; České Budějovice; České Velenice; time tables; capacities; thruputs; modelling; simulations; České Budějovice; České Velenice