Některé příčiny rozdílné úrovně vývoje regionů a mikroregionů v ČR - Háp, Petr (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce popisuje obecné pojmy jako jsou region, osídlení, regionální politika a dále analyzuje příčiny rozdílného socioekonomického vývoje na regionální a mikroregionální úrovni.
Some causes of the different level in development of regions and microregions in the Czech republic
Keywords: regiony; osídlení; Regionální politika