Struktura a reaktivita zeolitů modifikovaných přechodnými kovy - Bulánek, Roman (Univerzita Pardubice, 2004)
Hlavní přínos prací předložených v habilitační práci je v potvrzení rozdílné energie vazby Cu+ iontů v jednotlivých kationtových polohách určené z rozdílného desorpčního tepla CO-TPD technikou a rozdílné redukovatelnosti Cu iontů na základě studia modelových Cu-zeolitů.
Keywords: Cu-zeolity