Genderový audit jako faktor úspěšnosti podniku - Činčalová Simona (Vysoká škola polytechnická Jihlava, 2016)
Příspěvek se zabývá konkurenceschopností podniků. Jeho cílem je charakterizovat vybraný faktor, který ovlivňuje úspěšnost podniků – genderový audit. Článek prezentuje sekundární údaje získané studiem dostupných zdrojů a zkoumá možná řešení v této oblasti. Odvolává se na studii, která prezentuje odhad nevysvětlené genderové mzdové mezery.
Gender Audit as a Factor for the Business Success
Keywords: mzdový rozdíl; genderový audit; konkurenceschopnost; pay gap; gender audit; competitiveness