Posouzení možnosti nahrazení osobních vlaků autobusy na vybraných regionálních tratích - Jahelka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se věnuje regionální ţelezniční a autobusové dopravě v oblasti pod Orlickými horami. V začátku je zmíněna historie a popis tratí a stanic na těchto tratích. Opomenuty nezůstanou ani vlakové jízdní řády na příslušných tratích a frekvence cestujících ve vlacích. Výsledkem práce je návrh autobusového jízdního řádu na místo současného vlakového jízdního řádu. Na závěr jsou porovnány náklady na provoz obou druhů dopravy.
Assessing the possibility of replacing passenger trains buses on selected regional routes
Keywords: tratě; jízdní řády; linky; regionální doprava; vlaková doprava; ekonomika provozu; railroads; timetables; routes; regional transportation; train transportation; economy of operation