Vertigo v přednemocniční péči - Žaloudek, Jan (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce pojednává o problematice vertiga v přednemocniční péči. Vertigo je častou obtíží, kterou udávají pacienti při výjezdech ZZS. Nejčastěji se jedná o příznak, provázející neurologická onemocnění. Pro posádku RZP je důležité pečlivě odebrat anamnézu, řádně vyšetřit a správně směřovat pacienta do zdravotnického zařízení. Teoretická část je zaměřena na závrať, její diagnostiku a terapii. Průzkumnou část tvoří modelová situace a dotazník týkající se problematiky vertiga.
Vertigo in prehospital care
Keywords: vertigo; neurologické obtíže; přednemocniční péče; vertigo; neurological difficulties; prehospital care