Studium difuze vybraných kapalin do zalévací epoxidové pryskyřice pro elektrotechniku - Čambalová, Jarmila (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se věnuje problematice difuze agresivního prostředí do zalévacích epoxidových pryskyřic. Průběh difuze byl sledován pomocí optické mikroskopie. U všech typů polymerních matric byly tkoumány mechanické vlastnosti, tepelně-mechanické vlastnosti a odolnost vůči působení prostředí, resp. chemická odolnost
Diffusion study of selected liquida into potting epoxy resin for electrical enginnering
Keywords: epoxy resin; potting epoxy resin; diffusion; mechanical and thermal-mechanical properties; chemical resistance; epoxidová pryskyřice; zalévací epoxidová pryskyřice; difuze; mechanické a tepelně-mechanické vlastnosti; chemická odolnost