Modelování procesů prostorových analýz pro detekci problémových míst na cyklostezkách ve městě Pardubice - Hlásný, Radek (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou bezbariérovosti cyklostezek ve městě Pardubice. V práci jsou zmíněny konkrétní problémy a návrhy jejich řešení. Pro řešení problematiky bezbariérovosti byly použity prostorové analýzy a procesy prostorových analýz jsou modelovány. Prostorové analýzy jsou řešeny pomocí GIS programu. Na závěr byl vypracován model, jež usnadňuje další řešení podobných problémů.
Modeling of spatial analysis processes for detection of problematic locations on a cycle path in Pardubice town
Keywords: prostorové analýzy; Modelování; bariéry; cyklostezky; Komunikace; spatial analyses; modeling; Barriers; cycle paths; Communication