Hasičský záchranný sbor a požární ochrana - Jirásková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce zpracovává obecně HZS ČR a požární ochranu obyvatel v Pardubickém kraji. V obecné části se věnuje především charakteristice základních pojmů z Integrovaného záchranného systému a popisu základních informací o Hasičském záchranném sboru České republiky. V praktické části se soustředí na analýzu Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje se specializací na psychologii hasiče záchranáře a požární ochranu domácností.
The fire brigade and fire prevention
Keywords: Integrated Rescue System; fire rescue services; fire protection; fire protection units; fires; negligence; Integrovaný záchranný systém; hasičské záchranné sbory; požární ochrana; Jednotky požární ochrany; požáry; nedbalost