Řešení dopravní obslužnosti relace Ostrava - Havířov lehkou železniční dopravou (BP) - Pastrňák, Richard (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá řešením dopravní obslužnosti relace Ostrava Havířov lehkou železniční dopravou. V první části je podrobně rozebrán současný stav železničního a autobusového spojení mezi uvedenými městy a jejich srovnání. Ve druhé části jsou popsány obecné výhody lehké železniční dopravy, její přínos v systémech příměstské dopravy a technické problémy, které je třeba řešit. Ve třetí části je možný návrh vlastního řešení dopravní obslužnosti relace Ostrava - Havířov lehkou železniční dopravou.
Resolution of transport between Ostrava and Havířov by light rail
Keywords: light railway transport; suburban traffic; traffic services; lehká železniční doprava; příměstská doprava; Ostrava; Havířov; Dopravní obslužnost