Duševní hygiena u nelékařských zdravotnických pracovníků - Vojtová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá tématem ,,Duševní hygiena u nelékařských zdravotnických pracovníků". Práce je rozdělena na teoretickou a průzkumnou část. Teoretická část se věnuje vymezení pojmu duševní hygiena, jejím základním metodám a významu pro prevenci syndromu vyhoření. Dále se zaměřuje na stres na pracovišti, syndromem vyhoření a popisuje práci sester v domovech pro seniory. Průzkumná část je realizována kvantitativní metodou pomocí standardizovaného dotazníku SMBM (Maslah Burnout Inventory) který byl doplněn o dotazník vlastní tvorby.
Mental hygiene of non-medical health workers
Keywords: duševní hygiena; stres; syndrom vyhoření; prevence; domov pro seniory; mental hygiene; stress; burnout syndrome; prevention; nursing home