Kritická reflexe románu Bílá Voda - Tonarová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce mapuje kritickou recepci románu Bílá Voda Kateřiny Tučkové v prostředí české literární a mediální kultury, a to od jejího vydání na konci dubna 2022 do dubna 2023, kdy se diskuze přenesla do akademického prostředí. Práce představuje Trávníčkovu teorii recepčních polí, která slouží jako ukotvení praktické části. Cílem práce je shromáždění a utřídění relevantních příspěvků a následné vytyčení významných faktorů, jenž diskuzi o oceněné knize formovaly.
Critical rexlection of the novel Bílá Voda
Keywords: Bílá Voda; Tučková, Kateřina; recepční pole; kritická reflexe; Státní cena za literaturu; Bílá Voda; Tučková, Kateřina; receptive fields; critical reflection; State prize for literature