SWOT analýza jako součást strategického plánování v obci - Bernard, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se věnuje regionální politice. Úvodní část práce obsahuje historický vývoj regionální politiky, její definici, nástroje které jsou standardně při regionální politice užívány. Další část práce se věnuje počátku strategického plánování a matici TOWS. V praktické části bakalářské práce se setkáme s aplikací situační analýzy a SWOT analýzy na příkladu města Kutná Hora. Na základě výsledků situační a SWOT analýzy je sestaven dotazník, kterým jsou osloveni občané z důvodu zjištění aktuálního názoru na možné směry zlepšení situace města.
SWOT analysis as a part of strategic planning in a municipality
Keywords: Strategic Planning; Regional development; analyses; Regional Policy; strategické plánování; Regionální rozvoj; analýzy; Regionální politika