Dopady realizace evropské dopravní politiky na železniční dopravu z ekonomického hlediska - Šafařík, Marek (Univerzita Pardubice, 2005)
Analýza současného stavu železniční dopravy v Evropě s průzkumem stupně dosažené liberalizace a předpokládaným vývojem a navrhovanými opatřeními k dosažení skutečně harmonizovaného železničního trhu.
Impact of the European transport policy on the railway sector from the economic point of view
Keywords: železniční doprava; dopravní politika EU; liberalizace; harmonizace dopravy