Vliv Youtube na děti - Píšová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se bude zabývat vlivem Youtube a youtuberů na děti. V teoretické části práce se zaměřím na vznik webové stránky Youtube a základní vysvětlení pojmů. Zaměřím se i na rizika a problémy spojené s tímto portálem. V závěru teoretické části se zaměřím na youtubery a jejich ovlivňování veřejnosti. Budeme se orientovat jak na české tak i zahraniční scéně. Cílem bakalářské práce bude zjistit, do jaké míry jsou děti ovlivněny portálem Youtube. Jaký vliv mají youtubeři na životní styl českých dětí. Výzkumným souborem budou děti od 10 do 15 let. Na praktickou část použiji kvantitativní výzkumnou metodu dotazování pomocí výzkumného nástroje dotazník vlastní konstrukce.
The impact of Youtube on children
Keywords: Youtube; youtubeři; vliv; děti; porovnání; video; Youtube; youtubers; influence; children; comparison; video