Analýza příjmů a výdajů domácnosti v České republice - Křížek, Radim (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce se zabývá analýzou příjmů a výdajů vybrané domácnosti a průměrné domácnosti v České republice tak, jak ji udává metodika Českého statistického úřadu, za sledované období jednoho roku. Popisuje základní pojmy této problematiky, jednotlivé typy domácností dle metodiky Českého statistického úřadu a nerovnosti v příjmech či jejich příčiny. Zařazeno je i porovnání výše a struktury příjmů a výdajů obou analyzovaných domácností.
Analysis of the Incomes and the Expenses of Household in the Czech Republic
Keywords: Average household; print of household; characters of household; income; expenditure; consumption basket; Průměrná domácnost; typy domácností; znaky domácností; příjem; výdaj; spotřební koš