Zatraktivnění MHD ve Žďáru nad Sázavou - Drdla, Pavel (Kongres studio s.r.o., 2016)
Příspěvek se věnuje prezentaci výsledků projektu na zatraktivnění systému MHD ve Žďáru nad Sázavou. V příspěvku jsou uvedeny zkušenosti s úspěšnou aplikací časové jízdenky, on-line informování cestujících o příjezdech spojů pomocí aplikace pro web i mobilní telefon, aplikací informačních monitorů, zavádění QR kódů pro informování cestujících včetně zavedení nového webu a přípravě realizace marketingové kampaně. Dále jsou uvedeny informace o výsledcích provedené SWOT analýzy, návrzích zásahů do infrastruktury, snaze o integraci MHD do IDS Jihomoravského kraje, snaze o pořízení nového vozidlového parku z Integrovaného operačního programu, přípravě aplikace telematických nástrojů a nakonec přípravě reorganizace linkového vedení MHD.
The improve the attractiveness of urban public transport system in Zdar nad Sazavou
Keywords: městská hromadná doprava; Žďár nad Sázavou; SWOT analýza; telematika; on-line informování cestujících; urban public transport; Zdar nad Sázavou; SWOT analysis; telematic; online informing passengers