Vrtulníková letecká doprava v ČR se zaměřením na leteckou záchrannou službu - Truxa, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2008)
Jako hlavní cíl této diplomové práce jsem si stanovil zdokumentování stavu LZS v ČR a to i v návaznosti na nově zaváděný předpis JAR OPS-3, popsal jsem detailně funkčnost celého systému LZS a na základě statistických dat nestátních provozovatelů LZS jsem prognosticky stanovil průběh možného rozvoje LZS v letech 2008-2012. Následně pro zajištění těchto prognóz jsem navrhl taková opatření, která by měla v pozitivním smyslu ovlivnit rozvoj LZS a zefektivnit její provoz.
Helicopter transportation in the Czech Republic specializing in the helicopter emergency service
Keywords: Letecká záchranná služba; JAR-OPS-3; LZS; HEMS; Alfa-helicopter; DSA; Helicopter emergency service