Komprese prsu, přínosy a omezení při mamografickém vyšetření - Pavlasová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou přínosů a omezení spojených s kompresí prsu v mamografii. V řešené problematice byla analyzována data, jako je komprese a tloušťka prsu, bolest při vyšetření a další aspekty, které by mohly omezit účast žen v mamografickém screeningu.
Breast compression, benefits and limitations of mammography
Keywords: komprese; mamografie; screening; tloušťka komprese; prs; compression; mammography; screening; compression thickness; breast