Stanovení PCB v říčních sedimentech - Haunerová, Dagmar (Univerzita Pardubice, 1995)
Tato práce se zabývá vypracováním metodiky pro stanovení polychlorovaných bifenylů v sedimentech. K analýze byl použit plynový chromatograf GC 6000s ECD deteltorem a křemenná kapilární kolona.
Keywords: polychlorované bifenyly; izolace; říční sedimenty; plynová chromatografie