Islám a současná muslimská rodina v ČR - Dušková, Alena (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá islámem a rodinným životem muslimů, uzavíráním manželství, rozvodem, polygamií, vztahy mezi mužem a ženou. Součástí práce je i terénní výzkum mezi muslimy, kteří žijí v České republice.
Islam and current muslim family in the Czech Republic
Keywords: Islam; Koran; muslim families; Czech Republic; Islám; Korán; muslimské rodiny; Česká Republika