Odstraňování těžkých kovů z odpadních vod pomocí kombinovaného membránového procesu - Košťálová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou úpravy odpadních vod znečištěných kovy. Teoretická část se týká charakteru odpadních vod obecně, rozdílů mezi srážkovými, průmyslovými a splaškovými odpadními vodami. Jsou popsány také nejdůležitější přístupy k jejich čištění od biologických přes mechanické až po fyzikálně - chemické. Velká část práce je zaměřena na tlakové membránové procesy, adsorpci a kombinované membránové technologie.
Removal of heavy metals from wastewater using combined membrane process
Keywords: Zeolites; wastewater; sorption; heavy metals; microfiltration; zeolity; odpadní vody; sorpce; těžké kovy; mikrofiltrace