Vlastnosti a analýza rostlinných tuků a olejů - Svobodová, Anna (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá rostlinnými oleji a tuky, získáváním z rostlinných zdrojů, laboratorní analýzou a vlivem na zdraví člověka. Začátek je věnován samostatně lipidům.
Characterisation and analysis of vegetable fats and oils
Keywords: rostlinné oleje; chemická analýza; kvalita olejů; mastné kyseliny; stabilita olejů; fytosteroly; kontaminanty; plant oils; chemical analysis; oil quality; fatty acids; oil stability; phytosterols; contaminants