Hipster - moderní subkultura - Fundová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku subkultur mládeže. Konkrétně se zabývá moderní společenskou subkulturou, jejíž příslušníky označujeme jako hipstery. Snaží se přiblížit jejich specifický způsob myšlení, styl života, ale i to, jak se tato subkultura projevuje vhudbě, módě a dalších kulturních aspektech. Cílem je kvalitativní popis současného stavu této vybrané skupiny lidí. Sběr dat probíhal prostřednictvím rozhovorů slidmi, které jejich okolí považuje za hipstery
Hipster - a modern subculture
Keywords: subkultura; hipster; mládež; životní styl; subculture; hipster; youth; lifestyle