Netradičné prvky konštrukčného a geometrického usporiadania kol'aje na modernizovaných tratiach - Marcin, Marián (Univerzita Pardubice, 1996)
Uplatnění netradičních prvků konstrukčního a geometrického uspořádání koleje na modernizovaných tratích, za které považujeme např. přechodnici a vzestupnici podle Blosse a větší hodnotu nedostatku převýšení v obloucích, zlepšují podmínky pro zvyšování rychlosti v moderním dopravním železničním spojení.
Untraditional elements of constructional and geometrical configuration of the rail on the modernized tracks
Die Untraditionellen Elemente der konstruktiven und geometrischen Gestaltung der Gleise auf den modernisierten Strecken