Realizace počítačové sítě v obci z pohledu ISP - Koula, Jiří (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá podrobným návrhem výstavby počítačové sítě pro malou obec a jejím následným připojením k internetu. Práce prezentuje náležitosti, které jsou nezbytné z pohledu poskytovatele internetového připojení vyřešit. Jedná se například o zajištění konektivity, návrh konstrukce a umístění přístupových bodů. Součástí práce je také analýza výchozího stavu, porovnání požadavků se zadavatelem nebo podrobný popis nasazení a ověření síťové infrastruktury. Dále práce obsahuje kompletní síťovou topologii, výpis použitých prvků, způsob jejich administrace a monitorování poskytovaných služeb pomocí služby Cf Control. V práci také naleznete nastavení hlavního přepínače a také nastavení zařízení u klienta, kde bude předvedena instalace 5 GHz technologie Ubiquiti společně s MikroTik CAPsMAN sítí.
Implementation of a computer network in a village from the perspective of ISP
Keywords: počítačové sítě; poskytovatel internetového připojení; návrh; bezdrátová technologie; anténa; computer networks; internet connection provider; design; switch; wireless technology; antenna