Skelné fosforečnany sodno-draselné - Schmidt, Uwe (Univerzita Pardubice, 1996)
V rámci práce byla provedena literární rešerše poznatků o kondenzovaných fosforečnanech, z hlediska jejich struktur, vlastností, způsobů přípravy a metod analýzy. Podstatná část je věnována chromatografické analýze polyfosfátů metodou iontové chromatografie. Jsou v ní vysvětleny principy jednotlivých typů iontové chromatografie, základní pojmy a teoretické vztahy, zhodnoceny používané sorbenty, techniky a principy detekčních metod.
Sodium potassium - phosphate glasses
Keywords: skelné fosforečnany; vlastnosti; příprava; spektroskopie; infračervená spektroskopie; sodík; draslík; Chromatografie