Analýza vlivu globalizace na manažerskou etiku - Kratochvílová, Alena (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá teoretickým vymezením pojmů globalizace, manažerská etika a vybraných souvisejících termínů. Náplní analytické části je popis vybraných problémů firmy Nike, které byly zapříčiněny globalizací a následná analýza etických nástrojů, kterými firma na problémy reagovala.
Analysis of influence of globalization on business ethics
Keywords: manažerská etika; globalizace; firma Nike; společenská odpovědnost firem; business ethics; globalization; Nike; corporate social responsibility