Vývoj roubovaných kopolymerů na bázi kyseliny hyaluronové určených pro kosmetický průmysl - Kosenko, Liliia (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce je zaměřena na vývoj roubovaných kopolymerů na bázi kyseliny hyaluronové určených pro kosmetický průmysl. Teoretická část je zaměřena na problematiku kyseliny hyaluronové a různých typů antioxidantů, používaných k její kopolymeraci, a také možností charakterizace kopolymerů na bázi kyseliny hyaluronové. V praktické části je popsána příprava derivátů HA a jejich charakterizace pomocí vybraných analytických a biologických metod.
Development of novel ingredients based on Hyaluronan for cosmetics
Keywords: kyselina hyaluronová; antioxidanty; biotin; kyselina lipoová; roubování; spektroskopie; hyaluronic acid; antioxidants; biotin; lipoic acid; grafting; spectroscopy