Ošetřovatelský proces u pacienta se zánětem kolenního kloubu po implantaci totální endoprotézy - Kožená, Martina (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se věnuje problematice komplikací po totální endoprotéze (TEP) kolene a je rozdělena na dvě části. V teoretické části je popsána anatomie kolenního kloubu, druhy endoprotéz, indikace a kontraindikace k operaci. Dále zde uvádím nejčastěji se vyskytující komplikace po TEP kolene, léčbu, prevenci a plán ošetřovatelské péče u pacientů se zánětem po TEP kolene. V úvodu praktické části jsou zpracovány statistické údaje o nejčastějších komplikacích po TEP kolene. Dále jsem vybrala tři kazuistiky u pacientů se zánětem po TEP kolene, protože se jedná o nejzávažnější a nejčastěji se vyskytující komplikaci. Zaměřila jsem se na vyhledávání aktuálních potřeb u nemocných s touto komplikací. Předkládám přehled ošetřovatelských diagnóz, které se týkají jednotlivých oblastí potřeb nemocných. Na závěr práce jsem sestavila návrh mapy péče u pacientů se zánětem po TEP kolene.
The Treatment Case by Patient with Inflammation Knee Joint after Implant Total Artificial
Keywords: totální endoprotéza kolene; infekce; ošetřovatelský proces; mapa péče; total artificial of the knee; infection; treatment case; map of nursing care