Sociální politika z pohledu občana - Kylarová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Problematika sociální politiky z pohledu občana je velmi citlivé téma, neboť zde dochází ke střetu státu a občana. Pojetí sociální politiky také velmi výrazně zasahuje do uspořádání společnosti dané země. Cílem této bakalářské práce je vymezit podstatu sociální politiky, porovnat rámcově její naplňování a zachytit vývoj nástrojů, a to zejména z pohledu občana v České republice po roce 1992. Dále posoudit rozdílnost názorů občanů na současný stav sociální politiky na vybraném vzorku respondentů.
Social policy from the citizen´s point of view
Keywords: sociální politika; funkce; nástroje; důchodové systémy; důchodové reformy; social policy; function; instruments; pension systems; pension reforms