Spolupráce obcí regionu Kunětická hora a jeho cestovní ruch - Stejskalová, Martina (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá spoluprácí obcí, konkrétně spoluprácí obcí sdružených v mikroregionu Kunětické hory a především cestovním ruchem těchto obcí. Teoretická část práce se zabývá formami spolupráce obcí, charakteristikami spolupráce na území mikroregionu, druhy cestovního ruchu na jeho území a také popisem sdružených obcí. Teoretická část je provázána praktickou částí, která se zaměřuje na charakteristiku, analýzu a zhodnocení potenciálu jednotlivých obcí v oblasti cestovního ruchu a také zachycuje názory a informovanost občanů obcí i ostatních obyvatel přilehlých měst o existenci a aktivitách mikroregionu.
Cooperation of municipalities of region Kunětická hora and their tourism
Keywords: Spolupráce; mikroregiony; Cestovní ruch; venkovská turistika; Kunětická Hora; Cooperation; microregions; Tourism; rural tourism