Syntéza a vlastnosti melamin-kyanurátů - Eliáš, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá melamin-kyanurátem (MC). V teoretické části jsou shrnuty dosavadní poznatky o této látce s důrazem na přípravu a vlastnosti. V experimentální části je popsána nová příprava MC a charakterizace připravené látky s důrazem na zajímavé vlastnosti především luminiscenci.
Preparation and properties of melamine-cyanurates
Keywords: melamine cyanurate; self-assembly hydrogen-bonden assemblies; melamin-kyanurát; modrá luminiscence; samo-organizace; blue luminiscence