Filharmonie Sokola Hradec Králové 1921-1955 - Šikulová, Alexandra (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce přispívá k většímu porozumění kulturního života v Hradci Králové, respektive činnosti amatérské Filharmonie Sokola. Práce je časově omezena obdobím 1921 až 1955, zabývá se předchůdci sokolské filharmonie, její historií, dirigenty, koncertní činností a uspořádáním.
Philharmonic orchestra Sokol Hradec Králové 1921-1955
Keywords: filharmonie; Sokol; Hradec Králové; společenský život; hudba; Kultura; 1921-1955