Prožívání akutní leukémie v čase - Dočiarová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřena na celkové prožívání akutní leukémie. Práce je členěna na teoretickou a průzkumnou část. První část teorie je věnována anatomii krve a charakteristice akutní leukémie. Druhá část teorie se zaměřuje na psychologické pojetí nemoci, stádia vyrovnání se se závažnou nemocí, kvalitu života onkologických pacientů a jejich potřeb. Průzkumná část je tvořena na základě výsledků z rozhovorů, které byly zpracovány v programu Atlas.ti, kde byly vyhodnoceny kódy a ty byly následně propojeny ve vytvořených myšlenkových mapách. Největší důraz byl kladen na oblast psychiky, změny v jednotlivých oblastech života po diagnostikování nemoci a problematiku ve zpětném zařazení do pracovního procesu.
Experiencing acute leukemia over the time
Keywords: akutní leukémie; diagnostika; léčba; prožívání nemoci; emoce; acute leukemia; diagnosis; treatment; experiencing sickness; emotions